Слави Трифонов получи ръчно изработени обувки лично от Роберто Ботичели
08.12.2017
Слави Трифонов получи ръчно изработени обувки лично от Роберто Ботичели

Модната икона Коко Шанел е казала навремето,че жена с хубави обувки, не може никога да бъде грозна.

Преди месец в България на официално посещение в столицата бе модният диктатор Роберто Ботичели, който прави жените красиви, защото произвежда едни от най-търсените обувки в света.

ТВ легендата Слави Трифонов се срещна със световноизвестния дизайнер на обувки и го прие радушно като висок гост, минути преди официалното откриване на първия представителен бутик в София, съобщава ПРофайл.

Италианците правят най-хубавите обувки, дрехи, коли. В кръвта им е да създават и творят мода. Фамилията на Ботичели е родом от Тоскана, Флоренция. Още от римско време италианците не са ходили боси. 

Моето семейство винаги е произвеждало обувки още от далечната 1800 година, сподели самият Ботичели пред Слави Трифонов.

Лично в продължение на 2 седмици екип от най-добрите специалисти вече ръчно са изработили новия изтънчен модел обувки №46 със специално избродиран надпис с инициалите на двете имена на шоумена – СТ.

„По лесно се правят дамските обувки, мъжките са по-сложни. Мъжете по принцип са по-взискателни, по-досадни. Мъжът е взискателен по свой си начин, по-малко се вълнува от мода. Гледа по-детайлно“, допълни Роберто Ботичели в интервюто си по bTV.

Тази година основната тема в колекцията на Roberto Botticelli в лекотата на обувката. Обувките трябва да бъдат много леки. Тенденцията е да бъдат леки, без никакво значение дали вали дъжд или сняг. Агнешката кожа е най-лека.

„Ние не сме царска фамилия, но правим обувки за много популярни тв водещи. Правим модерни обувки, не класически“, заяви още Роберто Ботичели в България.

През лятото на 2018 г. Роберто Ботичели издаде, че мокасините на бос крак ще бъдат изключително модерни и актуални. Модният гуру в създаването на най-търсените обувки в света остана изключително впечатлен от момичетата балерини в Шоуто на Слави. От своя страна Слави Трифонов направи подарък за всички момичета от своя балет като им поръча най-елегантните обувки от новата колекция зима 2017/2018.

Представителният бутик на Roberto Botticelli е на столичната улица „Съборна“ №7.